010 - 220 5087 info@erasmusuitvaart.nl

uitvaartverzekering polisMet een uitvaartverzekering kunt u uzelf verzekeren tegen de financiële gevolgen van overlijden. Uit onderzoek blijkt dat consumenten verschillende redenen hebben om een uitvaartverzekering af te sluiten. Redenen kunnen zijn dat u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met de kosten van een uitvaart en dat u uw uitvaart ‘geregeld’ wilt hebben om de zorg van de nabestaanden uit handen te nemen.

Welke uitvaartverzekering past bij mij?
Probeer voordat u een verzekering afsluit, antwoord te geven op de volgende vragen.

  • Waar wil ik me (extra) tegen verzekeren
  • Welke risico’s wil ik nemen?
  • Hoe uitgebreid wil ik verzekerd zijn?
  • Hoeveel kan en wil ik betalen aan premie?
  • Wil ik een eigen risico?
  • Hoe moet mijn verzekeraar mijn claims behandelen?
  • Ben ik hiervoor niet al verzekerd?

Naturaverzekering
Het meest bekend is de Naturaverzekering, ook wel bekend als gecontracteerde zorg. Een ‘marginale’ polis met een pakket aan diensten waarvan het eindbedrag niet vaststaat en uitgekeerd wordt aan de uitvaartverzorger. Dit betekent dat de nabestaanden de uitvaart in de regel (maar veelal ook vaak verplicht) zullen laten verzorgen door de aan de verzekeringsmaatschappij gelieerde uitvaartverzorger. Er Voorbeelden van naturaverzekeraars zijn oa DELA, Yarden, Monuta en UZET. Inmiddels is er ook een ruim aanbod in naturaverzekeringen in combinatie met een geldverzekering. Weeg de ‘voors en tegens’ goed tegen elkaar af bij het sluiten van een dergelijk financieel product.

Kapitaalverzekering
Een andere vorm is de Uitvaart-, Levens- of Kapitaalverzekering. De cliënt betaalt een vaste premie per maand en na overlijden wordt het verzekerde bedrag (eventueel geïndexeerd) in geld uitgekeerd. Een waardevast bedrag waarbij u geheel vrij bent in het maken van keuzes.

Koopsompolis
Dan zijn er ook nog de Koopsompolis en de Natura-Koopsompolis, polissen waarbij de premie ineens wordt voldaan en waarbij een uitkering na overlijden in respectievelijk kapitaal dan wel in natura én kapitaal plaats vindt.

Keuzevrijheid uitvaartverzorger
Wanneer u een uitvaartverzekering heeft is het in veel gevallen geen probleem om de uitvaart door een uitvaartverzorger naar keuze te laten verzorgen. Neem op voorhand contact met mij op, ik zoek het graag voor u uit, ook als het gaat om aanpassingen van bestaande uitvaart- en levensverzekeringen. Onafhankelijke uitvaartverzorgers werken samen met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen.