Uitvaartfotografie, momenten van herinnering in beeld

herinnering in beeld uitvaartfotografieVrijwel iedereen heeft in zijn of haar leven mooie fotoherinneringen om deze later nog eens te herbeleven. Waarom zou de allerlaatste herinnering aan een naaste dan niet in beeld mogen voortleven? Een duidelijk antwoord hierop is er niet, of misschien omdat uitvaartfotografie een redelijk nieuw fenomeen is.

De interesse voor uitvaartfotografie neemt echter toe omdat steeds meer mensen zich ervan bewust zijn dat een dergelijke reportage een prachtig blijvend document is als eerbetoon aan de overledene.

Van het afscheid zelf houdt u in de meeste gevallen weinig tastbaars over. De bloemen, tekeningen en andere gedenken verdwijnen. En hoe was het precieze verloop van de dag, wie waren er aanwezig?

Een foto heeft de kracht om schoonheid van een moment te vangen. Een herinnering te doen herleven. Een gevoel weer op te roepen. Foto’s geven weer wat er allemaal is gebeurd. Ze kunnen een waardevol houvast geven bij het verwerken van het verdriet en het kan prettig zijn om de dag nog eens rustig te bekijken. Ook voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn of voor jongere kinderen geven de foto’s een herinnering voor later, een mogelijkheid om op een zelfgekozen moment de foto’s terug te kijken.

Een uitvaartreportage draagt ertoe bij dat de herinnering voor de nabestaanden in beeld en detail voortleeft, voor nu en in de toekomst. De foto’s vormen een waardevol document voor nabestaanden.

Voor meer informatie:
ERASMUS UITVAART
Bel 010 – 220 5087

EU-dots