OPBARING EN VERZORGING

Voor het opbaren van een overledene zijn verschillende opties mogelijk. Thuis in de woonkamer, de slaapkamer of in een andere huiselijke omgeving. Bovendien beschikken verzorgings- en verpleeghuizen ook vaak over een eigen rouwkamer of geven de mogelijkheid om op eigen kamer op te baren.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid tot het opbaren in een uitvaartcentrum, crematorium of andere accommodatie bij u in de buurt.

Wij beschikken over deskundige en toegewijde verzorgers die de overledene op respectvolle wijze een goede, laatste zorg kunnen geven.

Voor nabestaanden is het mogelijk de overledene zelf te wassen, verzorgen en te kleden. Waar nodig zijn wij aanwezig voor advies en een helpende hand.

Ook is het mogelijk om een lichte balseming (Thanatopraxie) toe te passen. Het menselijk lichaam wordt door deze behandeling tijdelijk geconserveerd na overlijden. De ontbinding en bacteriegroei worden van binnenuit geremd. Koelen van het lichaam is door toepassing van de lichte balseming niet meer nodig en omgevingstemperaturen hebben geen invloed meer op de opbaring. Thanatopraxie kan, in overleg, ook in een thuissituatie plaatsvinden.