25 jaar ervaring, kwaliteit en zekerheid

ROTTERDAM – Uitvaartverzorger Hans Lemmers zit 25 jaar in het vak. De ondernemer die in 1995 zijn carrière begon in de uitvaartbranche en zichzelf ontpopte tot een ware uitvaartprofessional.

“Vijfentwintig jaar terug werkte ik als inkoper bij een groot softwarehuis”, blikt Hans Lemmers terug. “Ik zocht werk met meer diepgang, meer betrokkenheid en interactie met mensen. Na het zien van een documentaire over jonge mensen in bijzondere beroepen, waarin een begrafenisondernemer zijn verhaal deed, wist ik wat ik wilde, een baan in de uitvaartwereld. Daar lag mijn uitdaging.”

Er bestond destijds geen internet om informatie in te winnen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een aantal uitvaartverzorgers in de regio aangeschreven en bezocht. En met succes, want binnen korte tijd maakte ik kennis met een dynamische wereld. Een prachtig vakgebied, het organiseren van – en het samen vormgeven aan – een afscheid is een bijzondere en unieke gebeurtenis.”

Op 1 april 1995 maakte Lemmers op 26-jarige leeftijd de overstap naar de uitvaartbranche en verdiende zijn sporen bij één van de grotere particuliere uitvaartondernemingen in Rotterdam. Na ruim 16 jaar ‘bouwen’ aan de organisatie van zijn voormalige werkgever was het tijd om zijn eigen koers te varen. In 2011 kwam een gekoesterde wens in vervulling en startte hij als zelfstandig ondernemer.

Een markt in beweging
“In die afgelopen 25 jaar heb ik zo ontzettend veel meegemaakt, indrukken opgedaan en de markt zien veranderen. Van hoge hoed en jacquet naar kostuum, van koffie met cake naar borrel en bitterballen en het houden van afscheidsbijeenkomsten op de meest bijzondere locaties. Veel is mogelijk, alles is bespreekbaar.”

Passie voor het uitvaartvak
“Persoonlijk en onafhankelijk advies en aandacht voor de te verzorgen uitvaart zijn voor mij de meest belangrijke motivaties geweest om met een zeer ruime ervaring op het gebied van uitvaartzorg te kiezen voor zelfstandigheid.”

“Ik wil graag een unieke formule en leg de nadruk steeds meer op hetgeen nabestaanden van een uitvaartverzorger mogen verwachten”. De sleutel tot succes? “Er zijn voor de ander en op het juiste moment weer afstand kunnen nemen, rust uitstralen en weten over te brengen, dicht bij mezelf kunnen blijven en hoe gek het ook klinkt, plezier hebben in m’n werk”, antwoordt Lemmers lachend, “…en natuurlijk een mooi vormgegeven afscheid weten te creëren.”

“Inmiddels hebben in de afgelopen jaren al veel mensen gebruik gemaakt van mijn dienstverlening. En naar alle tevredenheid! Het geeft uiteraard een enorme voldoening om positieve reacties te ontvangen voor mijn bijdrage en de invulling die ik heb mogen leveren.”

Uitvaartverzorging met een Rotterdams accent!
Onder de handelsnaam ERASMUS UITVAART verleent Lemmers zijn diensten als uitvaartverzorger en adviseur aan particulieren in de regio Rotterdam en omstreken. Een vertrouwd ‘Rotterdams’ gezicht!

Begrafenis of crematie regelen?
ERASMUS UITVAART verzorgt zowel crematies als begrafenissen in de regio Rotterdam en omstreken en is gespecialiseerd in traditionele, eigentijdse en kerkelijke uitvaarten. Persoonlijke begeleiding, vormgeving van individuele wensen en behoeften staan hierbij centraal. Voor ieder budget een betaalbare uitvaart.

Voor meer informatie:
ERASMUS UITVAART
Bel 010 – 220 5087

EU-dots